fredag 22 oktober 2010

Koket!

Jag har lange velat skriva om det men glomt bort det.
For alla er som inte kanner mig sadar valdigt val vet att nar jag lamnade Norden var jag inte sarskillt koksvan. Men sedan jag kom hit har jag lagat mat varje dag, saklart med blandade resultat. Men oftast har det faktiskt blivit riktigt bra och det har alltid gatt och ata. Att jag har blivit battre syns pa Khai ocksa. Nej, nej, han har inte blivit en liten tjockis, men nar han kommer hem, satter han sig direkt och ater utan att plocka ut extra kryddor eller komplitera som han gjorde hela tiden forut (vilket holl pa att driva mig till vansinne for ovrigt).
Kanske ar det faktumet att Australiensiska kok inte ar som alla andra kok. De har namligen gas spisar och jag vet inte om det bara ar var ugn, men den har i vilket fall som helst inga som helst marken for hur varmt det beraknas vara dar inne.
I borjan trodde jag att jag av misstag skulle spranga koket av misstag. En liten gaslacka och sa... Men Khai forsakrade mig att det hande knappt nagon och nu efter att ha kommit over forsta radslan gillar jag faktiskt var spis.

Att jag kom att tanka pa det har var for att jag laste pa en annan Emmas blogg om kok. Ni som trodde att det var latt att vara laga mat i Canada sa sager jag ikke! http://emgus.blogspot.com/2010/10/koksproblem.html
Jag kanner mig forhallandevis lycklig, trots att jag inte alla ganger far gasen att ta eld utan tandare.

1 kommentar:

  1. Hehe, gasspisar är ju fenomenala! Det är så smidigt att det blir varmt så snabbt och att man kan styra värmen så lätt. Jag saknar dem mycket här hemma. ;)Du borde för övrigt gå över till avancerat och laga vegetariskt! Hihihi! Hejahejaheja.

    SvaraRadera

Fotavtryck i min bloggsand